top of page

Dokterskoffertje

De dokterskoffertjes zijn en blijven altijd leuk om te geven en uiteraard ook om te krijgen, vaak voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Soms worden dokterskoffertjes ook aan collega's in het ziekenhuis gegeven, of ze worden gebruikt voor rondleidingen door het ziekenhuis. Ook op kinderafdelingen doen de dokterskoffertjes het goed, aan de hand van het koffertje, gevuld met wat plaatjes en eventueel instrumenten kan de arts of verpleger uitleggen wat het kind te wachten staat. Op deze manier kan met een iets speelser tintje gewerkt worden door professionals.

Zieke kinderen

Er is uiteraard heel veel mogelijk, er zijn ook moeders van kinderen die langdurig opgenomen (geweest) zijn, die een dokterskoffertje met naam er op aanschaften voor hun eigen kind om aandenken aan deze periode in te bewaren. Misschien een polsbandje, kaartjes, mooie pleister, tekeningen van klasgenootjes, noem maar op.

Om mee te spelen

De meeste koffertjes worden natuurlijk gekocht om Doktertje en Zustertje mee te spelen. Met of zonder inhoud, meestal met naam van het kind. En dan ofwel dokter, ofwel zuster erop. Het witte kruis in het midden van een rood koffertje, of precies andersom, een wit koffertje met een rood kruis. Voor de kinderen maakt dat niet zo veel uit, eenmaal een gevuld koffertje in hun handen geeft uren speelplezier. 

Rondleidingen

In een hoop bijzondere omgevingen, waaronder ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden regelmatig aan leerlingen van lager- en middelbaar onderwijs rondleidingen gegeven. Zo kunnen jonge mensen zich alvast oriënteren op hun toekomst. Ze kunnen alvast proeven aan hun mogelijke carrière.

De koffertjes worden door ziekenhuizen ingezet om te vullen met vragenlijst, plattegrond, wat praktische merchandising zoals een pen en een sticker van de instelling en een paar welbekende groene handschoentjes. Rondleidingen met een koffertje in de hand, hebben een fijn karakter, de kinderen vinden het spannend, leuk en het is praktisch omdat alle informatie bij elkaar bewaard kan worden. Afhankelijk van budget mogen de kinderen de koffertjes meenemen, of worden ze na de rondleiding weer ingeleverd voor de volgende groep! De koffertjes kunnen zeker vele keren worden gebruikt, opnieuw gevuld met de inhoud en zo kunnen er talloze kinderen gebruik van maken.

Als grap

De koffertjes worden in de EHBO vorm wel eens gebruikt voor uitjes met clubjes, gevuld met snoep, een flesje water, een paracetamol, een paar pleisters en alle telefoonnummers en eventuele informatie voor de trip, misschien ook nog een dagprogramma... zo kan een clubje op reis! Het is een originele manier om de informatie gebundeld bij de leden te krijgen en er ook nog een vrolijk tintje aan te geven.

Kraamcadeau voor organisaties in de zorg

We hebben een aantal klanten die op een manier in de zorgsector zitten. Is het een ziekenhuis, een werving en selectie in de zorg, etc. Deze organisaties geven een dokterskoffertje aan de nieuw geboren kinderen van personeel. Dit is uiteraard ook een origineel gepersonaliseerd kraamcadeau. En mooi gerelateerd aan het werk, de organisatie en het leven van de zorg sector.

bottom of page